Landong Baeud: Palintangan (Zodiak bahasa Sunda)

Ilustrasi

Ilustrasi

1. Pirgo – Pagawean nu cocok: dagang jengkol. Keuangan: hambur pisan. Asmara: teangan nu rada cageur.

2. Akuwarius – Pagawean nu cocok: Dagang taraje jeung bilik. Keuangan: eureunan unjam injem wae. Asmara: Sakeudeung deui jomblo, dikepret calon mitoha.

3. Piskes – Pagawean nu cocok: Ngangkutan galon cai, sakapeung ngojek jeung ngiriman BBM ocon. Keuangan: Ledeh, loba urusan pacorokokod,. Asmara: ditolak deui, angger teu pira pedah rorombeheun.

4. Ariyes – Pagawean nu cocok: ngamandian domba. Keuangan: loba ngahutang, gaji kapotongan wae. Asmara: benerkeun heula beungeut.

5. Tawurus – Pagawean nu cocok: Ngored jukut keur parab embe jeung dagang lahang. Keuangan: katipu baturan deukeut. Kudu diruwat. Asmara: Teu payu payu, ganti peletna.

6. Gemini – Pagawean nu cocok: Ngurek belut, ngala tutut. Keuangan: Bangkar, jujualan baju mitoha. Asmara: ucrat-acret teuing…kabogoh diditu-didieu, euweuh nu eucreug.

7. Kanser – Pagawean nu cocok: Macul, ngored. Keuangan: sakarat, tereh bangkrut. Asmara: Euweuh nu daekeun, modal ipis.

8. Leyo – Pagawean nu cocok: noelan tukang jajamu. Keuangan: Ripuh pisan, teu saperak2 acan-. Asmara: ati2 bakal kapelet, lawan ku dukun ti babakan cibelekok.

9. Libra – Pagawean nu cocok: ngorehan runtah atawa Tukang beling. Keuangan: Teu becus euweuh gadag neang duit. Asmara: malem minggu engke manehna keur hayangeun diwowoy peda beureum+peuteuy.

10. Sekorpio – Pagawean nu cocok: Moe huntu di buruan sakapeung Menerkeun kenteng batur. Keuangan: sarua jiga kamari boke, Asmara: boga kabogoh panyakitan

11. Sagitariyus – Pagawean nu cocok: Mersihan balong, mun keur halodo nyopet di pasar. Keuangan: pamajikan ngadat menta tambahan resiko dapur. Asmara: ditampilingan wae ku pamajikan,loba tatanya dukun jig!

12. Kaprikoren – Pagawean nu cocok: Dagang kurupuk. Keuangan: Pikawatireun, waspada debt kolektor! Asmara hambar, kabogoh hoyong kejutan

Nuhun parantos maos palintangan/zodiak diluhur, sareg nuhun upami teudianggo kapercantenan.

Sumber: kenging mulungan.

3 Tanggapan to “Landong Baeud: Palintangan (Zodiak bahasa Sunda)”

  1. silver price Says:

    9. Libra – Pagawean nu cocok: ngorehan runtah atawa Tukang beling. Keuangan: Teu becus euweuh gadag neang duit. Asmara: malem minggu engke manehna keur hayangeun diwowoy peda beureum peuteuy.

  2. Get Smart Says:

    Sagitarius – Pagawean nu cocok: Mersihan balong. Keuangan: Mengenaskan. Asmara: loba tatanya dukun jig !

  3. awan sundiawan Says:

    @silver price + @Get Smart: sip. hatur nuhun, mangg kanu bade nambihan diantos.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: