Ema

Waktu ibun maseuhan buruan
Aya sora anu jentre dina telepon

Anaking…
Syukur ari calageur mah
Eta nu dipenta ku ema beurang jeung peuting

Anaking….
Syukur ari aya dina keberkahan mah
Eta nu dipenta ku ema beurang jeng peuting

Anaking…
Syukur ari aya dina rohmat-Na
Ema ngarasa bagja

Anaking…
Hampura ema tina sagala kasalahan
Maklum sikep kolot ka anak
Ema hayang bebas tina sagala dosa ka anak

Anaking sakali, ema menta dihampura
Dungakeun ema sing sehat sing kuat nepi ka tutup ajal

Duh..
Ema… sawangsulna abdi nu kedah dihampunten ku salira
Abdi tos nyesahkan ti lahir dugi ka ayeuna
Abdi teu malire, abdi joledar kanu jadi indung

Duh…
Ema… indung abdi, hampunten abdi tina sagala kelepatan
Rumaos abdi janten anak anu tos ngaraheutkeun manah
Nagiweurkeun emutan

Duh…
Ema… keclakna cipanon abdi nu murudul lir ibarat dosa abdi ka ema…
Hapunten abdi…

14 Tanggapan to “Ema”

  1. awan sundiawan Says:

    Nanti akan saya buatkan menyusul, hehehe

  2. nenenk Says:

    nuhunn ….

  3. yane Says:

    oke.. nuhun.. ditunggu…🙂

  4. oneu Says:

    nuhun vsan,,,,,,

  5. herman Says:

    langkung tipayun nyanggakeun salam pangwanoh…kang,abdi palay tiasa nulis sajak sunda,abdi gaduh sababaraha gunduk kotretan eusi hate,nanging abdi palay dipangmarioskeun tata basana sangkan janten langkung tepat entep seureuhna…eta oge manawi akang aya waktos rineh…hatur rewuh nuhun ti anggalna

  6. andini Says:

    nuhun kang kana puisina

  7. awan sundiawan Says:

    @all: hatur nuhun kana apresiasina
    @kang Herman: mangga diantos puisina ka email awan965@yahoo.com, ku sim kuring dipublish dina blog ieu.

  8. mei Says:

    itu puisi bukan?

  9. ancikar Says:

    hapunteun ngiring ngalangkung, masa alloh eta puisi meuni hebring, ngalangsa kuring macana, ingeut ka pun rama.

  10. awan sundiawan Says:

    @ancikar: hatur nuhun kana apresiasina.

  11. Anasmuchdir Says:

    saya suka baca2 puisi sunda …tpi tolong klw bisa Di translate ke b.indonesia….thanks

  12. awan sundiawan Says:

    @anasmuchdir: terima kasih atas apresiasinya, kalau diterjemahkan ke dalam bahasa Indonesia akan berbeda rasanya.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: