Ngaran Kekembangan

Kembang awi : eumbreuk
Kembang bako : bosongot
Kembang bawang : ulated
Kembang bolang : ancal
Kembang boled : tela
Kembang cabe : bolotot
Kembang cau : jantung
Kembang cengek : pencenges
Kembang cikur : jelengut
Kembang eurih : ancul
Kembang gedang : ingwang
Kembang genjer : gelenye
Kembang hoe : bubuay
Kembang honje : comrang/rombeh
Kembang jaat : jalinger
Kembang jambe : mayang
Kembang jambu aer : lenyap
Kembang jambu batu : karuk
Kembang jarak : uing
Kembang jengkol : merekenyenyen
Kembang jeruk : angkruk/angkes
Kembang jotang : puntung
Kembang kadu : olohok
Kembang kalapa : suligar
Kembang peuteuy : pendul
Kembang kaso : curiwis
Kembang kawung : pengis
Kembang koneng : badul
Kembang kulur : pelepes
Kembang laja : jamotrot
Kembang leunca : pengit
Kembang limus : seleksek
Kembang lopang : cacas
Kembang muncang : rinduy
Kembang pare : ringsang
Kembang salak : sedek/gojod
Kembang sampeu : dingdet
Kembang taleus : ancal
Kembang tangkil : uceng
Kembang terong : moncorong
Kembang tiwu : badaus
Kembang waluh : alewoh

Iklan

25 Tanggapan to “Ngaran Kekembangan”

  1. Eyang Anom Says:

    Punten aden bade tumaros ” pami kembang honje teh nu leresna numana ? margi sakaterang Eyang mah “ROMBEH” mana nu leresna. Hampura cu bisa eyang nusalah

  2. Haura Says:

    Tumaros, pami kembang cengkeh naon ngaranna?

  3. AZzura Says:

    ngapalkeun ngaran kekembangan kunaon bet teu apal2 nya?

  4. Nen.denrosanti Says:

    Haturnuhun ah 🙂

  5. eftin royani Says:

    nuhun ah, abdi jadi gampang euy neang ngaran-ngaran kekembangan untung we, aya didieu jadi abdi tos ngerjakeun ………………………………………………………………………………………………………………………………………..Nuhun nya,,,,,,,,,,

  6. soleh Says:

    Alahamdulillah hatur nuhun kang ku ayana di situs ieu PR pun anak rengse perkawis kekembangan, maklum tos hilap atuh basa diajar kapungkur.

  7. mida kafiah Says:

    hatur nuhun,, ku ayana situs ieu pe er pun adi ka kerjaken..

  8. Ivan Says:

    Haturnuhun kang… Pe-er pu anak tos tiasa rengse..

  9. awan sundiawan Says:

    @Eyang Anom: muhun ilaharna rombeh, tapi disabagean tempat aya nu nyebat comrang.
    @Haura: hapunten teu acan tiasa diwaler, margi ilaharna sok disebar cengkeh, hehehe
    @AZzura: kedahna bari ngapalkeun bungkeuleukan kembangna kang, hehehe
    @Nen.denrosanti : sami2
    @eftin royani, @soleh, @mida kafiah, @Ivan : mudah2an aya mangfaatna

  10. ervinadwi4 Says:

    akhirnya ada jg ngaran kekembangan..

  11. ponimin Says:

    sangat membantu anak sy tuk mengerjakan pr basa sunda trim,s bnyk untuk situs ini….

  12. ponimin Says:

    alhamdulillah ada situs berbahasa sunda…

  13. awan sundiawan Says:

    @ervinadwi4 dan @pinimin: mudah2an kaanggo, hatur nuhun.

  14. neng titin Says:

    punten bade tumaros ari kembang sereh teh disebatna naonnya?

  15. awan sundiawan Says:

    @neng titin: kembang sereh teu acan kabuka ku sim kuring, Insya Allah ngaran kembang sereh bade dipublikasikeun, hatur nuhun kana apresiasina.

  16. Irving Says:

    Thanks for sharing such a good thinking, piece of writing is good, thats why i have read it fully

    Irving

  17. zaky Says:

    Kapayuna pami tiasa mah kumplitan ku wanci,silsilah srng ku anak-anakan
    tras langkung sae aya sajarah urang sunda.
    Hatur nuhun

  18. ira Says:

    aku adalah pacar nya coboy junior
    yang paling setia terhadap mereka
    dan aku sahabat nya bessara
    4-ever dan slamanya
    oke !!!

  19. Bacon Exo Fkr Says:

    Gak ngerti

  20. Bacon Exo Fkr Says:

    Promise im do not understanding

  21. awan sundiawan Says:

    @zaky: Insya Allah mudah2an sim kuring tias nyerat nu sanesna, hatur nuhun kana pangrojongna.

  22. Fifty Shades of Grey PDF Download Says:

    The idea of starting a farm yourself to making it into any kind of farm you’d probably desire was and it is great fun. I was surprised to view myself playing a racing game. People play for competition, additionally, they play to relax and unwind and now they can even get paid.

  23. elsa Says:

    mkasih info nya

  24. Mithabella.r Says:

    Emng bagus google chrome jadi good job deh

  25. robotfx stairsteps Says:

    I really enjoy reading through on this web site, it holds wonderful posts. “A short saying oft contains much wisdom.” by Sophocles.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: