Kembang Tanjung Panineungan

Anaking jimat awaking
Basa ema mulung tanjung rebun-rebun
di pakarangan nu remis keneh
Harita keur kakandungan ku hidep.
Geus opat taun katukang
ema nyipta mulung bentang
nu marulang peuting tadi,
Bentang seungit ditiiran,
pangangguran Anaking jimat awaking,
Basa ema mulung tanjung rebun-rebun,
bet henteu sangka aya nu datang
ti gunung rek ngabejakeun bapa hidep

Nu opat poe teu mulang
ngepung gunung pager bitis
cenah tiwas peuting tadi,
layona keur kadieukeun, dipulangkeun.
Harita waktu layona geus datang,
ema ceurik balilihan
Ras ka hidep na Kandungan utun inji budak yatim, deudeuh teuing
Harita waktu layon geus digotong,
ema inget ieuh kana tanjung dikalungkeun na pasaran,
kembang asih panganggeusan ieung ti duaan.
Anaking jimat awaking
Lamun ema mulung TAnjung reujeung hidep,
kasuat-suat nya pipikiran
tapina kedalna teh ku hariring,
hariring eling ku eling Kana tanjung nu dipulung
Eh… kembang tanjung nu nyeungitan pakarangan,
nu nyeungitan hate urang Panineungan.

6 Tanggapan to “Kembang Tanjung Panineungan”

  1. yudi hardiwan Says:

    Kang Awan,
    Sayah bisa nembangkeun lagu anu di tulis ku kang Awan di luhur eta,
    Anaking jimat awaking, ….bla…bla…bla……

  2. Awan Says:

    Tah kukituna sim kuring sok hoyong ngupingkeun kang Yudi ngahaleuang, hehehe

  3. yudi Says:

    KARUNYA ETA UTUN INJI TEH KANG, GEUS TEU AYA BAPANA CENAH…
    MAOT BASA NGEPUNG GUNUNG…

  4. 4mbu Says:

    abdi mah sok ngeclak cisoca ngadangukeun lagu ieu teh..

  5. IIa Vagetizta Cayanx Gharesta Says:

    klo definisi tentang kembang tanjung gimana…???

  6. awan sundiawan Says:

    @kang yudi: nyaan sok kagagas, sigana nu jadi indungna kacida getirna
    @4mbu: sami abdi oge kitu, sok ras emut ka sepuh watkos jaman perjoangan.
    @IIa Vagetizta Cayanx Gharesta: defisinya yaitu “bunga tanjung”


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: