Anaking ‘Bral Miang’


Keur aranjeun, anak Bapa anu awewe anu lalaki.
Anaking….
Ngitung waktu, milang lengkah
tikiwari kakiwari,
sawaktu-sarebu waktu,
salengkah-sarebu lengkah
Ananking…..
Asa cikeneh urang babarengan,
icikibung dina dunya atikan nu lawas tilu taun landung.
Asa bieu antara hidep jeung Bapa silih tamplokeun rasa:
asih, nyaah, deudeuh, ijid, ngewa, jeung keuheul

Kiwari, tuh lawang pepeuntasan geus ngadago
kahade tigatruk-tipagut
keur nulalawora tinangtu tangtu hese mentas


Bral anaking, sing mulus rahayu nerapkeun elmu
di ditu hidep bakal dicoba dina pangaweruh

Jung anaking, hidep diandung pangdunga.
Wilujeng anaking
keur aranjeun nu bakal miang

**


Hampura anaking,
mun letah Bapa, letah ibu te bisa nahan ucapan, hahaok bari molotot,
da kitu adatnya neundeun kanyaah.
Bapa jenu Ibu teh inggis bisi hidep kalangsu di jalan,
katalimbeng dina dunya sukan-sukan,
poho balik kana jalan bebeneran.

Hampura anaking,
ucap lampah, paripolah nu kaliwat pikeun enteung keur kahareup
**

Sakecap dunga, sarebu mangfaat,
dunga nu mujarab iwal tikukaweningan
hate urang-hate bapa hate ibu, hate anjeun
munajat ka kanu kawasa
Alloh ya Robbi,
mugi Gusti ngahapunten tina dosa
jeung lampah nu lepat


Bral miang anaking,
dunga Bapa keur aranjeun,
muga hidep sing bisa neruskeun lampah
nutur catur tolab elmu tug ka jucung,
kuridoNa
Alloh bakal kinasihan
Cag!

Itulah puisi sebagai pengantar pelepasan siswa kelas XII pada Pelulusan tanggal 14 Juni 2008 (sebulan yang lalu). [Ada yang bisa menerjemahkan ke dalam bahasa Indonsia?]

10 Tanggapan to “Anaking ‘Bral Miang’”

  1. wi3nd Says:

    nda tau artina:lol:

  2. awan sundiawan Says:

    @wi3nd: coba cari tahu… sama orang Sunda, kalau sudah tahu artinya pasti deh…..😀

  3. kucingkeren Says:

    halahhhh.. si AMmar Jr juga dari SUnda, tapi ini bahasanya bener2 sunda pisan…bunda menik pasti ngerti tuhh

  4. awan sundiawan Says:

    @kucingkeren: coba ke bunda menik terjemahkan…..😀 oh orang sunda juga? ya sudah… wilujeng…..😀

  5. maipura Says:

    wah yang ini diluar kemampuan saya….

    besok di post lagi terjemahannya mas….🙂

  6. awan sundiawan Says:

    @maipura: mau terjemahannya, sabar ya……

  7. nenyok Says:

    Salam
    Duh mani asa panineungan, diwawaas asa beuki reuwas tapi da kitu kedahna nya, sapu nyere pegat simpay..🙂

  8. awan sundiawan Says:

    @teh Nenyok: hatur nuhun kana kasumpinganana, puguh matak waas ari papisahteh….

  9. bujanggamanik Says:

    Duh meni sedih pisan….papisah sareng Bapa Guru anu bageur hiks…hiks…

  10. Hendy Herdiman Says:

    Janten emut deui ka taun ’91 nya Wan..hehee..!! Acara perpisahan di gedung tilas Bioskop Pusaka..anu tos butut.. hehehe..!! Calik ge bari gagaruk kana imbit, da kawasna seueur tumbilaan..!! Emut keneh teu..??
    Wilujeng nya…geuing murangkalih Awan teh tos disepitan saur rerencangan milis SMA..!


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: