Mewaspadai Wabah ”Gelombang Cinta”

 

gelombang cintrong

 

Akhir-akhir ini kita dihebohkan dengan tanaman yang bernama Anthurium, Jemanii, Gelombang Cinta dan lain sebagainya. Bisa dibayangkan sebuah tanaman seperti itu bisa mencapai harga 250 juta. Lalu apa komentar teman saya?

Sipat2 hade kitu ayeuan disebut kesalehan sosial. Baheula mah meureun
sikep kitu teh loba jeung kandel di jelema. Tapi ayeuna mah jadi
barang langka.

Kuota haji pinuh bae ti urang. Loba nu unggal taun umroh, bari geus haji oge.

Aya artis pesta ulang taun beak samiliar. Dibandingkeun jeung rahayat
loba nu sangsara.

Eh, ketang sok aya beja, utamana bulan puasa. Sok aya acara buka
bersama anak yatim di panti anu. Hehe.

Budaya urang geus jauh robah. Lieur musinganana. Teu padulian jadi karandel.
Lain teu hayang meuli mercedes s 600, kahiji, duitna euweuh, kadua,
kacipta diparapatan, loba nu barangmaen. Beu…paradoks atawa
kontradiksi hirup memang kitu.

Sok aya cita2, urang sunda 40 jutaan urang, mun saurang nyumbang
sarebu, jadi 4 miliar. Bisa meureun pikeun mantuan naon bae, ngahadean
wangunan sd nu rusak, atawa nulung nu fakir miskin, tapi hese prakna.
Da realitas mah teu kitu.


kan aya tangkal anu dihargaana per daun. sa daun sa kitu
Naha naon atuh anu di harepkeun tina salambar daun.
mun kitu ngandung khasiat obat, kaharti, najan rek samiliar oge hargana.
tapi lamun keur kasenangan hungkul mah, kalahka miceunan duit.
padahalmah tatanggana loba keneh anu miskin, loba keneh anu putus sekolah.
kapanan mendingan dipake nulungan batur.


Atawa memang hatena geus paeh teu paduli kana kasusah batur. anu penting “PUAS”, bisa meuli tangkal anu keur nge-tren. komo deui hargana sakitu ratus juta.
bisa pamer.

“Ini lho pohon yang saya beli 250.000.000 bari irungna rebeh, asa pang beungharna.

 

Ditulis dalam Umum. 5 Comments »

5 Tanggapan to “Mewaspadai Wabah ”Gelombang Cinta””

  1. eli Says:

    ..teu kaharti ku akal..hehehe..
    maklum bukan penggemar taneman..
    tapi..
    ..bwt saya sih..kok kesannya terlalu diibikin ‘wah’ bgd..
    biasalah klu yang lagi populer suka begitu sikap orang teh..
    ngikut tren.. kaleeee..
    ..even could be ..i never will…lah..

  2. rusmadi123 Says:

    Kumaha damang pak awan ?

  3. NUR Says:

    Ah tanaman kaya gitu ja mahal amir……………….!Mendingan buat Usaha ja?Atau buat makan jka?

  4. abah Says:

    ngaran gelombang cinta, cinta ku hayang pamer, padahal hargana ngan ceuk batur wungkul, biasa pabeja-beja, asalna dina pemeran padahal ditukang haharewosan hargana jadi teu sabaraha, nu meuli bisa tepuk dada, tah urang geus meuli tangkal mahal, ditunda dihareup ngarah kaciri kubatur, padahal di dapur koredas euweuh nanaon, anak pa harto ge teu hayangeun, ayeuna bisa menta titatangga, geus gede diaku meunang meuli sakitu juta ngarah nu ngadenge colohok jeung gogodeg, biasa permaenan jeulma miskin hayang katangor boga, pastina ge riwayatna siga lohan, dijual di emper esde

  5. rera Says:

    mengapa harganya sangat mahal?


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: