Puisi Bahasa Sunda: Anaking Bapa Jeung Ema Iklas

Tulisan ieu keur sobat kuring anu keur meunang cocoba.

Anaking Bapa jeung Ema Iklas

Anaking..
Geulis anak bapa jeung ema
Ayeuna anjeun geus miheulaan
Nu jadi bapa jeung indung

Anaking…
Bapa iklas jeung rido
Anjeun geus dipundut kunu kawasa
Aajanan hate leutik mah
Bapa jeung ema kacida sedihan
ehm… anaking…

Anaking….
Geulis, bageur, lamun bapa jeung ema
Nempo kuburan anjeun anu masih keneh taneuh beureum
Dina kongkolak bapa jeung ema
Anjeun nembongan wae,

Anaking…
Anjeung keur lulucuna,
Anjeun nu sok jadi tamba bapa jeung ema,
Belenyehna imut anjeun sok
mawa kabungah ka bapa jeung ema
ehm.. anaking
Bapa iklas pisan anjeun geus dipundut tiheula kunu kawasa

Anaking…
Waktu peuting kamari hujan
Taneuh beureum luhureun anjeun jadi baseuh
Kitu deui cimata bapa jeung ema maseuhan pipi.

Anaking…
Sok ras inget waktu anjeun gumbira
Ulin, ngariung, waktu urang tiluan gogonjakan
Ayeuna tinggal sawangan
Najan kitu, raray anjeun, anaking, geulis sok nembongan bae…

Anaking…
Ku bapa jeung ku ema didungakeun,
Anjeun sing ditempatkeun di tepat anu suci,
Bapa jeung ema sabar
Nandangan cobaan ieu jeung iklas ditingalkeun ku anjeun

Cag.

Mudah-mudahan kisibat aya dina sabaran, katabahan, katawaklan, kaiklasan. Amin.

About these ads

23 Tanggapan to “Puisi Bahasa Sunda: Anaking Bapa Jeung Ema Iklas”

  1. toyib Says:

    kang, hapunten pisan abdi seja ngarewong, bade nyingkeun puisina kanggo bahan palajaran di sakola. mugia kersa ngawidian ka sim abdi, manawi ieu puisi teh aya mangpaatna kanggo sadayana khususna kanggo kamajuan basa Sunda. hatur nuhun!

  2. roni Says:

    kang, hapunten manawi tiasa copy puisina. hatur nuhun

  3. ENJANG Says:

    haturnuhun pisan sae, sing tiasa nyaangan kanu poekeun

  4. awan sundiawan Says:

    @all: hatur nuhun kana apresiasina, kanu peryogi mah mangga bilih bade dikopi paste, hatur nuhun ari kaanggo mah.

  5. guruh Says:

    hatur nuhun kang,,,?ku abdi di copy

  6. Awan Says:

    @Guruh: mangga upami kanggo mah, hehehe

  7. nuy Says:

    kang aya puisi kango ka ema sareng bapak nu bade nglaksankeun ibadah haji???

  8. been Says:

    kataji pisan kang, sae pisan lah puisina…punten kang abdi nyuhunkeun widi copy puisina … kangge dikintunkeun ka rerencangan…ngubaran hate nu nuju hariwang

  9. Hari Says:

    Kang saya baru belajar basa sunda, tp puisi ini mengingatkan saya pada Alm. anak saya, klo boleh saya akan kopi, krn anak saya laki2 bloeh ga kata geulis saya ganti dgn kasep ? hatur nuhun ….

  10. miqdi Says:

    minta ijin copy puisi.na kang :)

  11. yadi Says:

    hatur nuhun pisan sae

  12. OnYeoSeongLeeTaeminKey is GooD and T.O.P Says:

    kang ijin copy nya
    hatur nuhun :)

  13. awan sundiawan Says:

    @all: hatur nuhun kana apresiasina, kanu meryogikeun mangga bilih bade dikopi paste mudah2an aya mangfaatna.

  14. Astri Wisela Says:

    akang maksihhh ya… saya cari puisi ternyata nu akang meuni aluss pisann… saya mau copy boleh ya kang bwt tgas sekolahhh..
    hatir nuhunnn… :)

  15. afey Says:

    kang bade dianggo di blog simkuring,, ku abdi di catet sumber na oge hatur nuhun kang :) terus berkarya kang,,, i love sunda language

  16. awan sundiawan Says:

    @afey: mangga hatur kana apresiasina.

  17. fahmi Says:

    kang bade tumaros dupi ieu teh kalebetna puisi sunda buhun hanes ?? hatur nuhun .

  18. awan sundiawan Says:

    @fahmi: sanes, margi kenging abdi di taun 2011, hehehe puisi eta kanggo rerencangan anu dikantunkeun pupus ku putrana.

  19. yudha fadilah kurniawan Says:

    kang wios tong lamun misalna puisina di copy ku abdi kanggo tugas kasakola?

  20. Keep Smile Azizah Says:

    bolehkah saya di beritahu arti puisi ini dalam bahasa indonesia ?
    saya ingin membacakan puisi ini tapi d selingi bahasa indonesia juga
    terimakasih

  21. Alifah Syurgani Says:

    sae kang puisina.. :)


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 4.689 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: