Puisi Sunda: Sariak Layung

Layung di beulah kulon geus nembongan
Tandana srangenge geus waktuna nyalindung ditukangeun gunung
Hawa sore beuki karasa
Angin peuting geus ngadagoan
Naha kuring bet inget ka wanci haneut moyan?

Di lebah buruan aya kembang kanyaah anu keur meujeugna ligar
Daunna hejo ngemploh matah betah mun ngiuhan
Waktu panon peo geus manceran
Eta kembang teh bet jadi leugit teu puguh juntrunganana

Kuring ngan nyekel kembang kanyaah anu murag
Dibawa diteundeun dina kantong katresna
Ayeuna wanci geus sareupna
Kuring moal bisa manggihan waktu beurang anu tadi

Sariak layung pang nepikeun ieu tresna
Panon poe pang nepungkeun deui beurang anu endah
Angin peuting wayahna pang nepikeun ieu asih

Ayeuna geus waktuna ngitung bekel
Ayeuna geus waktuna mapagkeun alam peuting
Ayeuna geus waktuna ngurus diri
Diri anu lakomot ku polah anu teu guna

About these ads

57 Tanggapan to “Puisi Sunda: Sariak Layung”

  1. falah Says:

    Trimakasih atas puisinya !!!! sangat membantu sekali lagi ~”TERIMA KASIH”~ pokoknya tank’s banget deh yang udah buat puisi ini dan juga postingan ini THANK’S

  2. falah Says:

    sory kebanyakan THANK’S

  3. NENI HARTINI Says:

    Mbi kataji eta puisi, sanes mung kana puisina, tapi rundayan basa matak muringkak lamun dilenyepan nu keur sadar matak ngagetruk kana kalbu seak kana manah estuning ngenah merenah lamun dibaca kunu pabalatakamal ibadahna sarta ngalarapkeun dina hirup kumbuh oge bekel ka akheat. hayu aaahh urang muru isuk anu punjul sangkan ngunjal masa sangkan jaya amiiin. sok ah teras keun deui ngarah Mbi jadi uarang Sunda Tuleen.

  4. dinda27 Says:

    duuuh kang …. dah dibaca sampai habis.
    but … suwerrr ndak ngerti.
    Salamku. Dah lama ga’ dolan kemari

  5. awan sundiawan Says:

    @all: hatur nuhun kana apreasiasina
    @mbi NENI HARTINI: hatur nuhun mbi blog sim kuring diuningaan, mani reueus aya kasepuhan kersa rurumpaheun ka palih dieu.

  6. jaya Says:

    hatur nuhun keur puisina tiasa ngabantu tugas abdi…………….

  7. enro Says:

    kuring ngarasa ka gugah hasrat, patepung sono ka bahasa sunda hatur nuhun tos aya situsna. kumargi abdi ayena pagiling gisik sapopoe jeung bahasa nasional asa mendak jati diri sa prak maca ieu rutuyan puisi

  8. awan sundiawan Says:

    @all: hatur nuhun kana apresiasina

  9. kisunda jaro Says:

    sae…kataji kuseratanna..cag

  10. yudi Says:

    Wahaha…
    Sugan teh puisi tentang Malati…tea..
    Cheers,

  11. Dharma Says:

    asa balik kabahela ker bujang, ulubiung dina panggung ka panggung tina puisi ka puisi bari jeung dileumbur oge kuring sonoooooooooooooooo …… ka berung ka pegung ku jati diri nu can kapanggih jirimna

  12. Awan Says:

    @Kisunda: hatur nuhun kang kana apresiasina
    @kang Yudi: Hahahaha… puisi tentang malati oge aya… mangga kantun ketik we Puisi Basa Sunda di “kiri atas” hahahaha
    @Dharma: wilujeng maluruh jati diri anu ngancik dina diri, hehehe

  13. herman Says:

    pokonamah jempolah…………………….

  14. avanabilqis Says:

    duh meni wara’as..matak sumeredet kana hate

  15. nuy Says:

    kang tiasa pang dameulkeun puisi atanapi sajak sunda kanggo ibu sareng rama anu bade angkat ka haji dibujeung enggalna.haturnuhun

  16. vie Says:

    ku acungkan jempol tinggi…………….

  17. vie Says:

    kang…tiasa teu ukeun pusi nu isina tentang kenangan lalu nu sesah ngahilapkeunnana??? ku abi di antos nya…….hatur nuhun……^_^

  18. Alya Nadhifa Says:

    Makasih ya ka!Alya pakai buat tugas sekolah ya..:)

  19. rd zamzam bunggsu bandung Says:

    Kungsi..

    Malati nu kungsi ngancik na ati
    kiwari ngan kari waasna
    sanajan hiliwirna angin
    mawa seungit nu kungsi ngait

    malati kari waasna..

  20. rd zamzam bunggsu bandung Says:

    kudu kumaha ngubaran diri??
    kudu ka saha miceun kayeri??? ya alloh atoz cekap abdi nahan kanyeri.!!!!!!!

  21. been Says:

    Meuni nyelecep kang kana ati sanubari…,, kalintang endahna, hatur nuhun sok emut kana lalakon kahirupan kapungkur…

  22. Ade eful Says:

    Pinjam puisinya ya! Da bageur

  23. Ab el utsmany Says:

    Hapunten nu kasuhun hampura nu kateda bilih aya olah kecap tata basa ti akang anu ku abdi di ”kutip”

  24. timoty Says:

    kang tiasa t pangdamel kn puisi kanggo sms cinta

  25. afesjutek Says:

    kmari manggih kanyeri
    ayeuna nandang tunggara
    harepan teu nembongan
    moal paler tereh-tereh
    bakal manjang samagaha.
    kasaput mendung ku lawu
    kahalang mega nu malang

  26. Aaron Says:

    hatur nuhunnya ieu ! :D

  27. awan sundiawan Says:

    Isukan jaga bakal panggih jeung lalakon mangsa katukang

  28. Levy Andrea Yusuf Cahyana Says:

    Lain masngsa kedal carita,,
    Howar sora kudu kasaha..
    Mungguh pangersa teu weleh katinggang asa,
    Asa kanyeuri,batin raheut teu katulungan.

    Puguh oge loba dulur nu mikaakur,
    Pangukur tali kasimbeuh iket asa geus pageuh..

    Katineung dedeuh pangumpay katresna,
    Mana sorang,teu weleh keur mirasa…
    Kaduhung mangsa geus nga gunung..
    Manawi poe isuk muga laksana paneja…

  29. nia Says:

    puisi sunda ; sariak layung \\awan sundiaw

  30. sumiati Says:

    hatur nuhun, kang.

  31. asep Says:

    sae kang puisina, uing ge gaduh puisi, kieu geura eusina,: Meser dagiing kabatawi dijual ka singaparna- judang jeuding kasalaki hayangeun eusi calana. punteun sanes jorok, ari eusi calana teh nyaeta icis alias artos, he…he…..

  32. jan Says:

    thanks bwt puisi nya ea………

  33. yohan Says:

    nuhun………..

  34. Siti Nurholipah Says:

    eEmz…..!!! sekarang sekarang ini puisi sunda lagi banyak sekali di perlukan oleh anak-anak sekola, tapi penyediannya masih kurang memadai…..!!! di perbanyak ya…karya Puisi sundaNya…!!!

  35. getih hideng Says:

    lampah rasa

    mangpirang kelir netepkeun rasa
    patingkuliat melentis ‘na amparan wayah
    nu ngadegkeun sawangan
    ngeunaan kareueutna imut jungjunan

    mangpirang rasa ngagupay lampah
    patingcarengkat ngojéngkang mapag galengan
    nu nyurupkeun harepan
    ngeunaan reueusna lahunan jungjunan

    mangpirang lampah ngalelebah wanci
    patingselendep ngadodoho ketug jantung;
    horéng jungjunan nyamuni satukangeun diri

  36. getih hideng Says:

    Peurih….

    Geter geter rasa katreusna..
    Nganjung kana pusema kalbu..

    Netep nanceub nurih kana sajeuroning rasa..
    Amparan kahayang ngolebat ..

    Nyipta rasa samanisna kadeudeuh…
    Sakapeung jadi cimata ngumbara…

    bilih nu bade nga add ka fb simkuring pilari wech getih hideng atanapi zham_iyot@yahoo.co.id di antos hatur nuhund.

  37. Denni Says:

    haturnuhun,kasadaya.khususna kanu tos mentaskeun puisi sunda ieu

  38. Aas Ariezka Says:

    Mni sae kang puisina, tiasa pangdamelkeun puisi kanggo panganten teu?

  39. herman Says:

    humaregung kembang malati ________malati…anu bareto teu weleh hayang nenjo,nu harita matak moal poho kana seungitna,geus leumpeuh kagupay ku bangbung nu teu puguh juntrung,kabengbat ku lampah lalay sasab

    kiwari,malati nu baheula seungit teh, ngan humaregung dina bangbarung,

    beurang peuting ukur ngagugulung kaduhung nu ngagunung…

    kaseungit geus ganti jadi kalakay..

  40. aspkarwat Says:

    duh, sae pisan akang…!!
    dugi ka olohok mata simeuteun abdi,…!!!
    lajengkeun ah..!!
    salam kenal ti urang Sumedang!!

  41. Awan Sundiawan Says:

    @all: hatur nuhun kanu parantos masihan apresiasina, oge kanu parantos ngintunkeun gerentes hatena anu kawilang saena.

  42. dharma Says:

    Kalangkang nu ngabugang, di jiret ku pangpung awi
    akang2 nu ngabujang tong riet mun eweh kawani

  43. Rosna Says:

    ………………………………………………

  44. Gendhuk Says:

    …keur nyorang leuweung kamelang…
    dibaturan ku cimata…. :'(

  45. emanuel lanang Says:

    kang numpang copas nya

  46. asep darso Says:

    ngiringan kang….

  47. awan sundiawan Says:

    @all: diantos baris puisi sudana, sareng hatur nuhun kana apresiasina, bilih bade ngopas mangga mudah2an aya mangfaatna.

  48. qq Says:

    Makasih teh. atas puisi nya..
    Hahah :)

  49. Fiaa Says:

    sama sekali gak ngerti tapi sangat membantu!

  50. awan sundiawan Says:

    @fia: maksudnya adalah… setiap orang akan mengalami usia lanjut/usia tua, ketika masuk usia tua segeralah bertobat.

  51. rahmat hidayat Says:

    oke buanget…………top markotop……..sae pisan……….hatur nuhun.

  52. dharma Says:

    ieu nu matak ngemutan diri urang.
    nuhun kang
    silaturahmi munggaran

  53. Dadi Says:

    Hatur nuhun..

  54. Amar, S.Pd.I Says:

    Wilujeng sumping Kisunda
    haturan wilujeng tepang
    sareng abdi ti Karawang

    Datang deui ieu waktu
    Datang deui na lahunan,
    Hayang teuing dipiéling,
    Carita sampeureun hirup isukan

    Datang deui poé ieu
    Datang na bangbarung haté
    Poé kabungah ditangkeup dina jajantung,
    Kembang mangkak na jambangan
    Kacapiring jeung katapang
    Naon pipanteseun tanda cinta
    Ukur béja ti alam gelar kiwari
    Datang deui ieu mangsa
    Yén keumbang mangkak di taman éndah
    Muga seubeuh poé ieu ditangkeup jeroning dada
    Langgeung, ngocor rakhmatning Gusti

    Duh, da hamo lana némbongan,
    Poé datang tangtu mulang,
    Lastari bareng jeung wanci.

  55. supri Says:

    Tutug laku
    pungkas kecap
    teundeun keur paseukeun
    tunda keur pelakeun
    susun dina tangtung
    entep kana hate
    kari neuteupkeun ka hareup
    tinggal nyawang ka nu anggang
    mangka ludeung ku katineung
    waspada ku pangaboga.


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 4.650 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: