Ngaran Kekembangan

Kembang awi : eumbreuk
Kembang bako : bosongot
Kembang bawang : ulated
Kembang bolang : ancal
Kembang boled : tela
Kembang cabe : bolotot
Kembang cau : jantung
Kembang cengek : pencenges
Kembang cikur : jelengut
Kembang eurih : ancul
Kembang gedang : ingwang
Kembang genjer : gelenye
Kembang hoe : bubuay
Kembang honje : comrang/rombeh
Kembang jaat : jalinger
Kembang jambe : mayang
Kembang jambu aer : lenyap
Kembang jambu batu : karuk
Kembang jarak : uing
Kembang jengkol : merekenyenyen
Kembang jeruk : angkruk/angkes
Kembang jotang : puntung
Kembang kadu : olohok
Kembang kalapa : suligar
Kembang peuteuy : pendul
Kembang kaso : curiwis
Kembang kawung : pengis
Kembang koneng : badul
Kembang kulur : pelepes
Kembang laja : jamotrot
Kembang leunca : pengit
Kembang limus : seleksek
Kembang lopang : cacas
Kembang muncang : rinduy
Kembang pare : ringsang
Kembang salak : sedek/gojod
Kembang sampeu : dingdet
Kembang taleus : ancal
Kembang tangkil : uceng
Kembang terong : moncorong
Kembang tiwu : badaus
Kembang waluh : alewoh

About these ads

23 Tanggapan to “Ngaran Kekembangan”

  1. Eyang Anom Says:

    Punten aden bade tumaros ” pami kembang honje teh nu leresna numana ? margi sakaterang Eyang mah “ROMBEH” mana nu leresna. Hampura cu bisa eyang nusalah

  2. Haura Says:

    Tumaros, pami kembang cengkeh naon ngaranna?

  3. AZzura Says:

    ngapalkeun ngaran kekembangan kunaon bet teu apal2 nya?

  4. Nen.denrosanti Says:

    Haturnuhun ah :-)

  5. eftin royani Says:

    nuhun ah, abdi jadi gampang euy neang ngaran-ngaran kekembangan untung we, aya didieu jadi abdi tos ngerjakeun ………………………………………………………………………………………………………………………………………..Nuhun nya,,,,,,,,,,

  6. soleh Says:

    Alahamdulillah hatur nuhun kang ku ayana di situs ieu PR pun anak rengse perkawis kekembangan, maklum tos hilap atuh basa diajar kapungkur.

  7. mida kafiah Says:

    hatur nuhun,, ku ayana situs ieu pe er pun adi ka kerjaken..

  8. Ivan Says:

    Haturnuhun kang… Pe-er pu anak tos tiasa rengse..

  9. awan sundiawan Says:

    @Eyang Anom: muhun ilaharna rombeh, tapi disabagean tempat aya nu nyebat comrang.
    @Haura: hapunten teu acan tiasa diwaler, margi ilaharna sok disebar cengkeh, hehehe
    @AZzura: kedahna bari ngapalkeun bungkeuleukan kembangna kang, hehehe
    @Nen.denrosanti : sami2
    @eftin royani, @soleh, @mida kafiah, @Ivan : mudah2an aya mangfaatna

  10. ervinadwi4 Says:

    akhirnya ada jg ngaran kekembangan..

  11. ponimin Says:

    sangat membantu anak sy tuk mengerjakan pr basa sunda trim,s bnyk untuk situs ini….

  12. ponimin Says:

    alhamdulillah ada situs berbahasa sunda…

  13. awan sundiawan Says:

    @ervinadwi4 dan @pinimin: mudah2an kaanggo, hatur nuhun.

  14. neng titin Says:

    punten bade tumaros ari kembang sereh teh disebatna naonnya?

  15. awan sundiawan Says:

    @neng titin: kembang sereh teu acan kabuka ku sim kuring, Insya Allah ngaran kembang sereh bade dipublikasikeun, hatur nuhun kana apresiasina.

  16. Irving Says:

    Thanks for sharing such a good thinking, piece of writing is good, thats why i have read it fully

    Irving

  17. zaky Says:

    Kapayuna pami tiasa mah kumplitan ku wanci,silsilah srng ku anak-anakan
    tras langkung sae aya sajarah urang sunda.
    Hatur nuhun

  18. ira Says:

    aku adalah pacar nya coboy junior
    yang paling setia terhadap mereka
    dan aku sahabat nya bessara
    4-ever dan slamanya
    oke !!!

  19. Bacon Exo Fkr Says:

    Gak ngerti

  20. Bacon Exo Fkr Says:

    Promise im do not understanding

  21. awan sundiawan Says:

    @zaky: Insya Allah mudah2an sim kuring tias nyerat nu sanesna, hatur nuhun kana pangrojongna.

  22. Fifty Shades of Grey PDF Download Says:

    The idea of starting a farm yourself to making it into any kind of farm you’d probably desire was and it is great fun. I was surprised to view myself playing a racing game. People play for competition, additionally, they play to relax and unwind and now they can even get paid.

  23. elsa Says:

    mkasih info nya


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 4.682 pengikut lainnya.

%d bloggers like this: